Ga naar de inhoud

the Interrupters, 2023

The Interrupters, Melkweg Amsterdam, 15 juni 2023

Het blijft leuk, een hele dag druk in je praktijk in de Achterhoek, snel snel de auto in met Martijn, even verderop overstappen in de auto van Sabine en 1,5 uur later sta je middenin Amsterdam voor de ingang van de Melkweg waar de scheurende punk van Grade 2 als voorprogramma naar buiten golft en je al meteen duidelijk maakt: Jij wou een contrast? Hier héb je een contrast! I love it.

Punk dus, van the Interrupters, op uitnodiging van Martijn, die de vier albums van de band al wél helemaal kende. Zelf was “Gave you everything” uit 2018 me als eerste single zéér positief opgevallen en had ik later wel meer losse nummers gehoord die ik allemaal erg leuk vond. “As we live” met Rancid’s Tim Armstrong heeft afgelopen jaar nog lang in mijn Favodimomento gestaan. Maar echt hele albums luisteren was er nog niet van gekomen. Dat gaf deze avond niet zo veel, want moeilijk in het gehoor ligt de liedjespunk van the Interrupters bepaald niet. Sterker: Het meeste zing je ook zonder dat je het eerder hoorde makkelijk mee, al was het maar omdat er veel tekstloos meeblèren in zit. En zeker, dat mag ik ook graag doen, het hoeft niet altijd Peter Gabriel of Moderat te zijn he? (nee, maar het mag wel vaak). Natuurlijk is meeblèren met Gave you everything het allerleukst, uit volle borst & met hart en ziel. In 5 kwartier knalde de band er veel korte en puntige songs uit, veelal felle bondige punkliedjes, met ska-invloeden (niet voor niets zie je the Specials ook terug in de merchandise), een enkele keer een reggaenummer en een ballad (volgens gitarist Bivona de eerste keer dat ze in Amsterdam een ballad deden). Het viel me op dat het publiek zeer enthousiast meerstemmig participeerde inclusief crowdsurfing, maar dat het enthousiasme niet leidde tot een toegift. Aan het meeslepende en duidelijk Amerikaans aangezette gedweep van enthousiaste zangeres Aimee Allen zal het niet gelegen hebben, the Interrupters is wat dat betreft wel echt een gelikte act. Geen toegift maakte dat we nog wel tijd hadden voor een drankje op het Leidseplein waarna deze zeer geslaagde avond een eindje na middernacht weer gewoon eindigde in onze eigen Achterhoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *