Ga naar de inhoud

Handsome Poets 2011

Handsome Poets, Doornroosje Nijmegen, 21 december 2011

Dat was niet zo maar een optreden van the Handsome Poets, dat was een complete kerst-avond! Onverwacht, ik had kennelijk niet goed op de site gekeken. Het voorprogramma was deze keer dan ook geen onverwachte ontdekking uit de speedmetalfolkscene van Tsetsjenie, maar gewoon een mooi koperblazerskwartet die kersliederen ten gehore brachten. Zodat ik uiteindelijk, samen met Jildou, al pogo-end op “de herdertjes lagen bij nachte” door de zaal stuiterde. Nee, dat is niet waar trouwens.

Hoofdact Handsome Poets bracht overigens een verrassend jong publiek op de been. Naar ik begreep zou er een complete schoolklas aanwezig zijn. Dat heb je natuurlijk als je “handsome” bent. Ze hebben in ieder geval nog wel een aanstekelijk jonge en enthousiaste uitstraling. Het optreden zelf was ook het beste te duiden met het woord “lekker”. Ik schijn dat woord vaker te gebruiken, en vind het ook allerminst een diskwalificatie! Wel is het zo dat aan het eind van de avond er niet zo heel veel meer over bleef dan “lekker”. Het is uitermate genietbare, doeltreffende powerpop en ze hebben een briljante single (ik doel op “dance, the war is over”). Maar heel erg indrukwekkend was het uiteindelijk niet.

Dat maakt niet uit, ik stel me zo voor dat komende zomer de festivals weer vol lopen en in een groene weide met het zonnetje op je bol kan ik deze band nog steeds van harte aanbevelen.

Lekker.