Ga naar de inhoud

Lizzo 2019

header

Als zelf Luc, met zijn 23 jaren, één van de oudere concertbezoekers leek, dan kun je je een klein beetje voorstellen hoe ik me als opa voelde in de absoluut jeugdig te noemen entourage van het publiek van Lizzo in Afas Live op 18 november 2019. Jeugdig, maar ook heel erg enthousiast en die instelling maakte van het optreden dan ook een energiek feestje. Opvallende uiterlijken genoeg, het publiek van Lizzo houdt wel van fashion statements. Fashion dan bedoeld als: wees jezelf, wees creatief. Want dat is wel het motto van Lizzo: Hou van jezelf, hou van wie je bent, je bent goed zoals je bent, je mag er wezen. Dun of dik, groot of klein, wit of zwart, he of ho, introvert of extrovert. Al hoort ze zelf in alle vezels van haar best wel imposante lijf wel heel duidelijk tot de laatste categorie en knalt de show daardoor van het podium af.

Kniesoor opa hoort een kritische noot te kraken en moet daarom het missen van een band noemen (bénd, niet tape). De functie van DJ Sophia is niet anders dan af en toe de orkestband op tijd aan te zetten en hier en daar wat op de achtergrond mee te rappen. Maar de compensatie in de vorm van vier danseressen is groots. Strak en intensief, sexy en creatief, dat zijn wel de sleutelwoorden. Twerken tot kunstvorm verheven. 

De zaal is wel te porren voor een potje meezingen en meezwaaien. Alle nummers van het album Cuz I love you komen voorbij, een enkel wat ouder of onbekend nummer. Juist live gezongen valt op hoe goed die nummers zijn en hoe krachtig de stem van Lizzo is. Uiteraard is “Emsterdem” het beste publiek ooit (jaja) en luvt Lizzo ons very very much, het blijft een Amerikaanse show-artieste. Maar ik geloof het ook nog wel en het entertainment-gehalte van deze Cuz I love you-tour is gewoon heel hoog. Dampende energie op deze avond vol Lizzo!