Ga naar de inhoud

Boris

Boris, Luxorlive Arnhem, 10 februari 2017

Een onverwacht concert! In 2015 was ik al eens met Jildou naar Bo Saris geweest in Nijmegen. Superlekker was dat. Dus toen er plots een mogelijkheid was om nog eens mee te gaan kon ik daar geen nee tegen zeggen. Dat Bo inmiddels weer gewoon Boris heette, had te maken met de “wedergeboorte” na 2 moeilijke jaren. Voor het feit dat de zaal geduld had gehad en opnieuw voor hem gekomen was werden we dan ook welgemeend bedankt.

Funk en soul vormen nog steeds Boris’ handelsmerk. De band heeft een puur ondersteunende functie en valt niet speciaal op, maar doet zijn werk goed. Ook deze keer was de opbouw van de set weer geleidelijk van de meer gladde soul naar het echte funkende  werk. Juist als je denkt: “Het heeft ook wel wat van Prince weg” komt er een cover van Kiss!

Bij het 2e nummer was ik even bang dat het een mislukte avond ging worden, toen het even leek of er iets mis ging met zijn stem. Het klonk wat flets, net er naast, ik mistte power. Maar dat was een tijdelijke vergissing,  want daarna was het gewoon weer helemaal voluit gaan, zowel met stem als met inzet en speelplezier. Niets meer van te merken.

Boris in Luxor, het is een mooie combinatie. Verzorgde muziek, tikje gladjes, in een verzorgde zaal, die ook wel een tikje gladjes is. Maar allemaal nog ruimschoots binnen het genietbare. Mooi concert weer!

Boris in LuxorLive, Arnhem