Ga naar de inhoud

de Boetners, Hotel Heitkamp ‘s-Heerenberg 2022

7,5 jaar geleden schreef ik al dat mijn vooroordelen over het genre onterecht waren (https://www.barttimmers.nl/?page_id=344) Toen werd ik al verrast door de hoge kwaliteit van de muziek van de Boetners. Ook dit keer was het raak in (deels) thuisbasis ’s-Heerenberg, in Hotel Heitkamp. Ze zijn in de tussentijd alleen maar gegroeid. Een superstrakke band, lekkere melodieen, goeie arrangementen. Hier en daar klonk Status Quo duidelijk door (maar daar ben ik nog steeds een beetje fan van, dus top!). En om de avond te vullen moest ook regelmatig teruggegrepen worden op een cover van Normaal. Die lengte van de avond was misschien het enige kritiekpuntje, het genre leent zich vooral voor 1-2 uur knallen, wat minder voor een lange avond vind ik persoonlijk. Maar toch is de conclusie van 2015 nog steeds geldig: Ze verdienen echt een nationale status! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *